
המרצים
איש חינוך המשתמש בשטח ככלי לחיבור בין אדם לאדם אדם לעצמו ואדם לאדמה חבר טירת צבי. בעידן שלנו שבו יש ריבוי מסכים וגירויים נדרש לחזור למקורות ולהתחבר מחדש לטבע שלנו ולסובב אותנו. בסדנה נכיר מתודות לחיבור החניכים לטבע בצורה פשוטה ללא צורך להיות מדריכי טיולים בהכרח. הכלים יאפשרו יישום פשוט כל אחד במערכת שלו .נתנסה במספר מתודות ונעבד אותן יחד
זיו כרמל
עמותה הפועלת לשינוי חברתי באמצעות חיבור בין נשים ערביות ויהודיות אשר מפיקות יחד שמן זית איכותי. העמותה שואבת את השראתה מעץ הזית המהווה סמל לשורשיות, לאהבת הטבע והאדם, ומעץ הסינדיאן (בערבית: עץ האלון) המסמל חוסן. נשות סינדיאנה מגדלות, מוסקות, אורזות ומשווקות שמן זית איכותי ועטור פרסים. סינדיאנת הגליל פועלת על פי עקרונות סחר-הוגן וחברה בארגון WFTO – ארגון בינלאומי של סולידריות ותמיכה, המקשר בין חקלאים במדינות עניות לצרכנים במדינות מפותחות. כל רווחי העמותה מושקעים בטיפוח מיזמים חברתיים, בהעצמה וביצירת מקומות תעסוקה לנשים, לטובת עתיד משותף למען ילדינו ולמען הדורות הבאים.
סינדיאנת הגליל
מנהלת ומקימת מרכז גרמאצ'ין, אשת חינוך, מאמנת אישית ומנחה מוסמכת מטעם מכון אדלר בתחומים: זוגיות, הורות, נוער ומשפחה. ממקימות תיאטרון "שורשים".
"חוויה האתיופית" - מרכז גרמאצ'ין - כפר "ביתא ישראל"
מרכז תרבות ומורשת של יהודי אתיופיה, ולהכיר את תרבות חיי היהודים באתיופיה באמצעות סיפורים מרתקים, צלילים וטעמים. מרכז גרמאצ'ין ("הגאווה שלנו" באתיופית) – שם לו למטרה לקרב בין תרבות יהודי אתיופיה לבין החברה הישראלית ולחזק בקרב יוצאי אתיופיה את הגאווה במוצאם.
חווה אלמו
רופא ישראלי המכהן כמנהל בית החולים רבקה זיו בצפת. זרקא הוא קצין צה"ל במילואים בדרגת אלוף משנה, מרצה בכיר בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות בבית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת חיפה ומרצה בכיר בחוג לרפואה צבאית במסלול "צמרת" המכשיר רופאים צבאיים באוניברסיטה העברית בירושלים.
ד"ר סלמאן זרקא
ילידת גרמניה 1924, ממייסדות קבוץ לביא.
במהלך עבודתה החינוכית פיתחה גישה ייחודית ללמידה, המבוססת על התבוננות מעמיקה בתנועתם של ילדים ובדרכי הלמידה שלהם. ברוח הגישה הזו, הקימה מריון בבית הספר מרחב למידה מיוחד שבו היא פועלת עם ילדים כבר עשרות שנים. העבודה במרחב מבוססת על ההבנה שילדים זקוקים לתנועה ולומדים דרכה, ועל האמון המלא בסקרנות הטבעית של הילדים וביכולת הלמידה העצמית שלהם. במרחב קיימת חשיפה לחומרים מגוונים ועשירים כמו: טבע, דרמה, אמנות פלסטית וגאוגרפיה, ומושם בו דגש רב על בחירה, יצירה, עבודה עצמית ולמידה של ילד מילד.
מריון מהווה כבר עשרות שנים מוקד של השראה ולמידה לאנשי חינוך מכל הארץ, וממשיכה גם כיום לעבוד עם תלמידים בחדר. ללמוד וללמד, לפתח וליצור.